piątek, 14 lutego 2014

Valentine's Red Velvet






I znowu Walentynki. Mam bardzo mieszane uczucia odnośnie tego dnia. Jednak w tym roku, nie rozmyślam nad tym, tylko wykorzystuję okazję, żeby w końcu zrobić cupcakes! Nie inne, jak Red Velvet, bo przecież żadne inne cupcakes nie pasują tak idealnie do tej daty. Krem - nie mam słów, wygląda na to, że jednak ten amerykański cream-cheese to inny wymiar serka :) 
A dla zainteresowanych, oto przepis na sprawdzone Red Velvet: 

http://www.foodnetwork.com/recipes/paula-deen/red-velvet-cupcakes-with-cream-cheese-frosting-recipe.html

A tak poza tym, trochę czasu upłynęło od mojej ostatniej, nazwijmy to, aktywności. Ale koniec ciszy. Można powiedzieć, że wszystko już poukładałam i mogę znowu poświęcać część mojego czasu na to co uwielbiam, czyli wypieki. Tym samym obiecuję, że będę tutaj częściej. Na obecną chwilę, mogę powiedzieć tyle, że niedługo będzie trochę szoku, nie tylko ze względu na to, że blog trochę się zmieni, ale też ze względu na to co niedługo mam upiec :)

2 komentarze:

  1. pyszności, świetnie wyglądają:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Pani Patrycjo, mam pytanie :) Podala Pani w jednym z postow przepis na babeczki cola z kremem z masla orzechowego. czy na takim kremie mozna klasc ozdoby z lukru plastycznego? bo widze, ze w przepisie jest tez smietana, stad moje pytanie, bo nie wiem, czy sie nie rozpuszcza :) Pozdrawiam, Kasia

    OdpowiedzUsuń