czwartek, 10 stycznia 2013

Karnawał !










Karnawał - czyli zbyt krótki okres w roku kiedy jak najbardziej wskazane jest picie szampana, tańczenie bez końca  i jedzenie cupcakes - inaczej ujmując dyspensa od noworocznych postanowień. Przynajmniej ja tak to widzę :-) 
Cupcakes też w tym klimacie, jak widać jest brokat, jest szampan,  a do tego smakują jak pinacolada - połączenie Bacardi, ananasa i kokosu. Był to eksperyment i wygląda na to, że się udał. Ciekawe w smaku, więc dla zainteresowanych podam przepis w najbliższym czasie.
I teraz najważniejsze! Te kolorowe fondantowe serpentyny - dzieło mojego brata, któremu bardzo dziękuję za pomoc, tutaj, tak publicznie :>

P.S. zdjęcia wykonane w stanie zaspania, o 6.30, dlatego są jakie są :)

9 komentarzy:

  1. Bąbelki szampana nawet są! CZAD!

    OdpowiedzUsuń
  2. piekne! napisz prosze z czego wykonalas te wszystkie ozdoby na babeczkach czyli np.kieliszki! sa cudowne! i jak zrobic takie "konfetti" skrecone?

    OdpowiedzUsuń
  3. przepraszam, chodzilo mi o serpentyne :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje :D
      jesli chodzi o seprentyny - trzeba rozwałkować masę lukrową, wyciąć cienkie paseczki, obkręcić je wokół np. słomki do picia i ściągnąć z niej zsuwając w dół. hm.. mam nadzieję, że ta "instrukcja" ma jakiś sens :-)

      Usuń
  4. mam jeszcze jedno pytanie :D widzialas gdzies moze na stronach internetowych dwukomorowy rekaw cukierniczy? bo chcialam ladnie wycisnac krem na babeczki w 2 kolorach zeby wygladalo to jak lody :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie spotkałam się jeszcze z takim dwukomorowym rękawem,i jestem zaintrygowana ! ale próbowałam z regularnym rękawem i jest to do zrobienia :-)

      Usuń
    2. bardzo dziekuje za odpowiedzi na moje pytania, co do serpentyny - instrukcja ma sens dziekuje wykorzystam to w przyszlosci :) a co do tego rekawa dwukomorowego wzielam ten pomysl z tego filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=osHz64X2AVo :)

      Usuń