wtorek, 5 lutego 2013

Red Velvet Mmm...




W kwestii cupcakes, nawet nie próbuję nic wymyślać w związku z tłustym czwartkiem - żaden cupcake nie ma tego dnia szans z pączkiem. Jednak wielkimi krokami  zbliża się czerwone  święto, czyli nic innego niż Walentynki. Osobiście, nie przepadam za tym "świętem", czy w związku, czy nie :) ale to nie znaczy, że nie mogę zrobić walentynkowych cupcakes dla innych. Dzisiaj postanowiłam przetestować klasyczny przepis na ciasto RED VELVET i chyba stało się moim ulubionym. Faktycznie jest aksamitne, mocno czerwone i nietypowe w smaku ( może to kwestia octu, który się dodaje?) i tym samym  jest ciekawym doznaniem smakowym, szczególnie w połączeniu z kremem z serka śmietankowego.  Jak już wspomniałam, był to test -  test przed 14 lutego, który będzie dla mnie ważnym dniem, w  którym te oto babeczki będą ogólnodostępne. Ale o tym więcej bliżej walentynek :)

P.S. Polecam przepis na Red Velvet Cupcakes by Martha Stewart :)

5 komentarzy: