Karnawał - czyli zbyt krótki okres w roku kiedy jak najbardziej wskazane jest picie szampana, tańczenie bez końca i jedzenie cupcakes - inaczej ujmując dyspensa od noworocznych postanowień. Przynajmniej ja tak to widzę :-)
Cupcakes też w tym klimacie, jak widać jest brokat, jest szampan, a do tego smakują jak pinacolada - połączenie Bacardi, ananasa i kokosu. Był to eksperyment i wygląda na to, że się udał. Ciekawe w smaku, więc dla zainteresowanych podam przepis w najbliższym czasie.
I teraz najważniejsze! Te kolorowe fondantowe serpentyny - dzieło mojego brata, któremu bardzo dziękuję za pomoc, tutaj, tak publicznie :>
P.S. zdjęcia wykonane w stanie zaspania, o 6.30, dlatego są jakie są :)
Szapanskie cuda!
OdpowiedzUsuńBąbelki szampana nawet są! CZAD!
OdpowiedzUsuńpiekne! napisz prosze z czego wykonalas te wszystkie ozdoby na babeczkach czyli np.kieliszki! sa cudowne! i jak zrobic takie "konfetti" skrecone?
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuńprzepraszam, chodzilo mi o serpentyne :D
OdpowiedzUsuńDziękuje :D
Usuńjesli chodzi o seprentyny - trzeba rozwałkować masę lukrową, wyciąć cienkie paseczki, obkręcić je wokół np. słomki do picia i ściągnąć z niej zsuwając w dół. hm.. mam nadzieję, że ta "instrukcja" ma jakiś sens :-)
mam jeszcze jedno pytanie :D widzialas gdzies moze na stronach internetowych dwukomorowy rekaw cukierniczy? bo chcialam ladnie wycisnac krem na babeczki w 2 kolorach zeby wygladalo to jak lody :)
OdpowiedzUsuńnie spotkałam się jeszcze z takim dwukomorowym rękawem,i jestem zaintrygowana ! ale próbowałam z regularnym rękawem i jest to do zrobienia :-)
Usuńbardzo dziekuje za odpowiedzi na moje pytania, co do serpentyny - instrukcja ma sens dziekuje wykorzystam to w przyszlosci :) a co do tego rekawa dwukomorowego wzielam ten pomysl z tego filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=osHz64X2AVo :)
Usuń